Skjønnhetstips: Aldri tørk ansiktet ditt med et håndkle.

 
Er det noe jeg bruker mye tid på, så er det hudpleie og huden min generelt. Hudrutinen min består av 6-7 steg og jeg følger den og rådene fra hudpleieren min slavisk. Jeg drikker sitronvann dagen lang, unngår maten som huden hater, renser sminkekostene mine nesten hver dag og bytter sengetøy ofte. 
Jeg er sikkert ikke alene om mye av dette, men så var det et siste steg jeg alltid avsluttet den lange og nøye hudrutinen min med, nemlig å tørke ansiktet mitt med et håndkle. Alltid et eget håndkle til kun ansiktet for og holde det rent, men likevel så er dette en bakteribombe og kan rett og slett ødelegge mye av hudpleien din.
Et håndkle tiltrekker seg alle bakteriene som finnes på et bad og når det er fuktig etter bruk vil bakteriene formere seg. Dette smører vi inn i huden etter alle de 6-7 hudpleie stegene vi legger så mye tid og penger i. 
For å unngå bakteriebomben begynte jeg og kun bruke et håndkle en gang, men dette skapte mest bare en hyppigere klesvask og er heller ikke veldig miljøvennlig, derfor sluttet jeg tilslutt helt med å bruke håndkle. 
Jeg lufttørker ansiktet mitt. Ja, det høres tungvindt og tidskrevende ut, men det tar ikke lengre tid enn en tannpuss for eksempel som du likevel må gjøre, men nå med et dryppende ansikt. 
Senere har jeg kommet over at dette er en kjent metode i K-Beauty verden, men vi kan si de har videreutviklet metoden. De klapper nemlig huden med hendene som gir en mer effektiv tørkeprosess, men også gir en type ansiktsmassasje. Du har kanskje hørt om skjønnhetsguru Joanna Czech som har store og kjente navn på klientlisten sin. Hun er kjent for å gi klientene sine hennes signatur ansiktsbehandling som består av massasje og mye klapping i ansiktet som kan se litt voldsomt ut, men dette er for og sette igang blodsirkulasjonen i huden. Jeg har tatt til meg denne massasje og klappe rutinen og gløden kommer virkelig med en gang.
Høres dette ut som mye jobb, så test i det minste ut lufttørking av ansiktet. Det ser og føles rart ut og trengs litt ekstra tålmodighet på badet, men ja takk til klarere hud!
Xx H.

Write a comment