Laser Season

Hvis vi ser bort i fra superfeminister som jeg forbinder med damer og hårete armhuler for å sette det litt på spissen, så er jeg som mange andre kvinner ikke så begeistret for kroppshår. Og etter flere år med voksing har huden min sett seg lei av dette og bestemt seg for å reagere i form av nupper og inngrodde hår. Voksing ble et nuppehelvete og det blir det til slutt for dem fleste.

Jeg sluttet med voksing og tok frem den gode “gamle” barberhøvelen, men sporene etter voksingen tok tid før det ga seg. De inngrodde hårene dukket opp igjen og igjen i nesten et år etter siste vokse runde. Nå har det endelig gitt seg, men huden min elsker ikke barberbladene heller, så jeg har endelig fått meg til å starte på en laserkur.

Hos Elite Helse på Aker Brygge har jeg nå startet med laser på legger, armhuler og brasiliansk. Det er nå på høsten det er perfekt å starte med laser da det tar tid, og jeg vil jo gjerne være klar til sommeren igjen. Jeg kan forvente 6-8 behandlinger med ca 7 ukers mellomrom.

Jeg var spent på smerten etter at jeg har fjernet tatovering med laser tidligere og så for meg samme type smerte, men heldigvis ble dette en hyggeligere opplevelse. Av de tre områdene jeg tar, så vil jeg si at armhulen var vondest, men det hele er over på noen sekunder. Og hvis du har teste ut voksing, så er laser en lek i forhold.

En ting jeg ikke var klar over som gjorde at jeg måtte komme tilbake for å gjøre leggene mine noen dager senere, er at du ikke bør være brun. Det vil si nylig solt deg eller nylig smurt deg inn i selvbruning som jeg hadde gjort. Jeg måtte nemlig hjem og skrubbe huden på leggene mine før jeg kunne komme tilbake noen dager senere.

Jeg trodde først det var fordi laseren bleket huden min, men Laura hos Elite Helse forteller meg at laser fungere sånn at jo mørkere du er i huden og jo lysere hår du har, jo vanskeligere er det for laseren å “se” hårene. Altså du bør ha mørkere hår enn huden din for best resultat. Og jeg som er lys, har ganske lyse hår på kroppen og bør derfor ikke ha så mørk hud.

De har derfor også to ulike laser maskiner der den ene fungerer best på lys hud og den andre fungerer best på mørk hud, noe jeg forstod var ganske nytt på markede.

Hårveksten blir mindre og mindre for hver behandling og nå allerede kun en uke etter første runde kan jeg se at noen få hår faller ut.

Gleder meg til hårfrie tider! Holder dere oppdatert.

Xx H.

Write a comment