Får du skjønnhetssøvnen din?

Alt blir veldig tungt og jeg føler meg rett og slett ikke bra når jeg får for lite søvn, Irritabel og sur blir jeg. Jeg har alltid misunnet de som kan klare seg på fåtalls timer med søvn-MEN de slipper ikke unna hva mangel på søvn gjør med hud og helsen.

For du vet vel at huden reparer seg under søvnen vår? Huden vår endrer seg ikke bare med årstider og miljø, men den endrer seg fra natt til natt også. Da skiller huden ut mindre talg, den mister vann og temperaturen blir høyere. Det er da huden vår jobber best og reparer seg bedre enn om dagen. Så-altså, lite søvn betyr mindre tid for reparasjoner og heling prosesser huden måtte trenge som vil resultere i sliten grå hud som eldres raskere.

Det er også et faktum at man kan lettere legge på seg hvis man får for lite søvn. En av grunnene til det er at når vi er trøtte, så trenger hjernen energi. Da får hjernen deg til å tro at du må spise eller drikker mer, men egentlig er det mangel på søvn som er årsaken og ikke lite næring. Så ta heller en powernap!

Her er mine rutiner for å få min skjønnhetssøvn. Det er nok ikke noe du ikke har hørt før, men kanskje en liten påminnelse.

  • Prøv å legg deg og stå opp til samme tidspunkt hver kveld og morgen, kroppen trenger rutiner når det kommer til søvn og mat. Og det holder med 7-8 timer hver natt, sover du for lenge kan du føle deg trøtt gjennom dagen.
  • Planlegg måltidene dine så du ikke legger deg sulten, men også unngår et stort måltid før du skal legge deg. Og hvis du er følsom på koffein, bør du unngå å drikke kaffe sent.
  • Hold temperaturen på soverommet ditt litt kjølig, kroppens temperatur stiger når vi sover og da er det godt om det ikke er for varmt på soverommet fra før av.
  • Ikke ha tv på soverommet
  • Prøv og ikke se på telefonen 30 min før du skal sove, vær ferdig med å se gjennom instagram, facebook osv før du legger deg i senga, la hjernen koble av.
  • Bruk en mist som du sprayer på sengetøyet ditt. Det finnes mange deilige og avslappende lukter, min favoritt er lavendel og akkurat nå bruker jeg en fra L:A Bruket.

Write a comment